Gerontološki centar dobio na poklon deset računara

novembar 15 2017

Gerontološki centar u Niš dobio je danas na poklon od Vojvodjanske banke deset računara.

Prema rečima direktora te ustanove Milana Stevanovića računari će biti rasporedjeni u dnevne boravke ustanove i korisnici će moći da ih po želji koriste.

„Donacija je prava stvar za Gerontološki centar jer veliki broj korisnika ima decu i rodjake u inostranstvu i sada će sa njima mnogo lakše moći da komuniciraju“, izjavio je Stevanović.

staracki dom vojvodjanska banka 2

Stanarka Gerontološkog centra u Nišu Slavka Orlić (81) izjavila je da će joj računari u dnevnim boravcima mnogo značiti jer ima sina u Švajcarskoj.

„Deca i unuci svi znaju sve o računarima, ali kad su oni učili da rade sa računarima mene to nije interesovalo. Pokušaću sada da naučim. Drugačije je kad ti je računar pri ruci, nego kad ga nemaš. Kada ga imaš, onda te vuče da naučiš nešto i da preko njega komuniciraš sa svojima“, kazala je Orlić.

Direktorka filijale Vojvodjanske banke u Nišu Ivana Jevtić ovom prilikom je istakla da je ta banka u oktobru, kao mesecu solidarnosti sa starim licima, pokrenula veliku akciju u okviru koje će gerontološkim centrima u 12 gradova u Srbiji biti donirana 190 računara.

staracki dom vojvodjanska banka 1

Jevtić je kazala da Vojvodjanska banka tradcionalno poklanja računare obrazovnim, zdravstvenim i drugim ustanovama.

„Opremanje gerontoloških centara računarima je jedan posebno važan deo našeg posla. Računari pomažu starim osobama da se uključe u digitalnu transformaciju i tako sebi olakšaju svakodnevicu“, rekla je Jevtić.

Vojvodjanska banka računare je već poklonila korisnicima gerontoloških centara u Leskovcu, Surdulici, Novom Sadu, Novom Pazar i Apatinu. Do kraja godine računare će dobiti gerontološki centri u Beogradu, Kragujevcu, Knjaževcu, Šapcu, Kikindi i Vršcu.

Piše: B.Ljubisavljević

Tekst je deo projekta “Stari su naša briga i obaveza” koji je podržan od strane grada Niša u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u 2017 godini.

Povezani članci

  • Rane ne zaceljuju, a život ide dalje

    Početak proleća među građanima Srbije budi posebne emocije, dani su sve lepši, a ljudi ipak tužni. Na 25. godišnjicu od početka bombardovanja Jugoslavije, razgovaramo sa ljudima iz Niša i Aleksinca.

  • „Sve više mladih u Sribiji kreira svoje poslovne ideje“

    Inovativni uređaj za reciklažu čijim korišćenjem građani ostvaruju mogućnost popusta u lancima trgovine, ideja je učenika Ekonomske škole u Nišu. Svojom biznis idejom spojajaju brigu prema čistoj okolini sa odgovornim poslovanjem i većim brojem zadovljnih kupaca.

  • Akušersko nasilje: javno govoriti, podnositi prijave

    Ohrabrene zbog lavine pokrenute u medijima nakon tragičnog slučaja akušerskog nasilja ovog januara u Sremskoj Mitrovici, brojne žene svakodnevno javno svedoče o „neprijatnostima“ koje su doživele na porođaju.

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim