Deda Mrazovi na vespama obradovali mališane iz Doma "Duško Radović" Foto: S. Djordjević

Deda Mrazovi na vespama obradovali mališane iz Doma "Duško Radović"

decembar 28 2017

Mališane iz Doma za decu i omladinu "Duško Radović" u Nišu obradovali su danas članovi Vespa kluba "Naisus" odnevši im novogodišnje paketiće na vespama i presvučeni u Deda Mrazove.

Pre nego što su stigli do doma u kome su zbrinuta deca bez roditeljskog staranja, desetak Deda Mrazova  se na vespama provozalo centrom grada što je izazvalo oduševljenje Nišlija.

dedamrazovi veaspa 1

Jedan od osnivača Vespa kluba "Naisus" Slavoljub Stanković kazao je  da članovi tog kluba već šestu godinu zaredom pred kraj godine organizuju humanitarne akcije, ali ove godine su prvi put to uradili kao Deda Mrazovi na vespama.

dedamrazovi veaspa 5

"Želimo da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna. Mali humani gest nekome sigurno puno znači", rekao je Stanković.

dedamrazovi veaspa 6

On je dodao da su članovi kluba presvlačenjem u Deda Mrazove želeli da naprave svečarsku atmosferu u gradu, ali i da prirede iznenadjenje za 24 deteta iz Doma "Duško Radović".
                         

Piše: B.Ljubisavljević

Foto: S. Đorđević

Povezani članci

  • Poziv u pomoć: Važno je verovati deci žrtvama seksualnog nasilja u porodici

    “Motivaciju i želju da progovorim javno o tome šta se desilo mom detetu kada je imao nepune četiri godine dobila sam kada sam pročitala u čet grupi za žene na Fejsbuku pitanje jedne majke koje je glasilo: ‘Moje dete se već drugu godinu jako boji da uđe u stan u kojem živimo, počne da se trese, ne može da spava… Šta mislite da je u pitanju?’. Pomislila sam da se dešava, na žalost, ono što se mom detetu desilo i poželela da što više ljudi sazna da je seksualno nasilje nad decom realnost”.

  • Romska deca i dalje uskraćena za obrazovanje

    Prema trenutnim statistikama, 7% đaka u Srbiji nije obuhvaćeno obaveznim osnovnim obrazovanjem. Kada je reč o romskoj nacionalnoj manjini, čak 15% ne upiše osnovnu školu.

  • Samohrana majka u Srbiji – snalazi se kako znaš i umeš!

    Nešto manje od polovine očeva izbegava plaćanje alimentacije nakon razvoda, pokazuju istraživanja, a oni koji je plaćaju, ne plaćaju je redovno. MIC istražuje kako izgleda život samohranih majki u Srbiji.

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim