Gorštaci iz planinskih sela Srbije

januar 15 2021 Galerija slika

U selima na krajnjem jugoistoku Srbije, između Babušnice i granice s Bugarskom, žive uglavnom stari i zaboravljeni. Zaboravljeni su oduvek, jer blatnjavi i izbrazdani put do njih ide kroz gustu šumu, sneg i palo granje.

Ta udaljena planinska sela u Srbiji u karantinu su u stvari – oduvek. Kako izgleda život starih i bolesnih pogledajte u galeriji ispod teksta.

Autor: Jelena Đukić Pejić

 

 

 

 

Povezani članci

  • “Verujem u sve ovo” – Darovi Lužnice kao socijalna zadruga

    Punih 15 godina Udruženje Lužničke rukotvorine iz Babušnice radi na smanjivanju siromaštva kroz razne projekte. Zadnjih 6 godina iz ovog udruženja proizašla je i prva ženska zadruga na jugu Srbije. Njihov cilj je da postanu socijalna zadruga.

  • Epidemija malih boginja se još može izbeći

    Sve je veći strah da bi Srbiju mogla da pogodi epidemija morbila, bolesti koja je praktično iskorenjena, ali se vraća zbog niskog stepena vakcinacije. Lekari kažu da im ostaje jedino da „mole i apeluju“ na roditelje.

  • Ambasador Niša – kompanija Neomedica osvojila svet

    Osnovana na samom početku ovog milenijuma, kompanija Neomedica započela je kao porodična firma. Danas upošljava veliki broj zaposlenih, od kojih su mnogi vrsni naučnici i sa takvim timom osvaja svet.

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim