Crteži migranata za pomoć maloj Dunji

novembar 05 2019

Još jedna radionica u Centru za migrante u sklopu projekta "Ja sam umetnost" održana je u Bujanovcu. Medijski istraživački centar je sa umetnicom Ninom Todorov posetio i mlade iz ovog centra u cilju stvaranja umetnosti kao načina izražavanja, ali i kvalitetno provedenog vremena. 

Medijski istraživački centar je u zajedničkoj radionici sa organizacijom Indigo koja se takođe bavi migrantima okupio migrante, ali i nekoliko srednjoškolaca iz ovog mesta. Radionicu je vodila umetnica Nina Todorov. Radionicacrtanja migranti Bujanovac 5

Ovog puta, umesto izlaganja radova mladih migranata na zajedničkoj izložbi, MIC se priključio humanitarnoj akciji organizacije Indigo kojom se pomaže devojčici iz Bujanovca Dunji Milanović koja je rođena sa srčanom manom. Radionicacrtanja migranti Bujanovac 2

Svi radovi biće prodati na aukciji, a novac je namenjen lečenju male Dunje za šta novac prikuplja i fondacija Budi Human.

Ovo je druga radionica u sklopu projekta "Ja sam umetnost" održana u nekom migrantskom centru. Prva je održana u Vranju i u njoj je učestvovao veliki broj dece, mladih, ali i njihovih majki. 

U okviru projekta "Ja sam umetnost", koji je podržan od strane Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i vlade Švajcarske, MIC će zainteresovane mlade migrante odvesti i u školu crtanog filma u Nišu kako bi pokušali da naprave sopstveni crtani film. 

Tekst: Jelena Đukić Pejić

Foto i video: Mladen Đorđević

disclaimer KIRS 2019

Povezani članci

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim