Katastrofalno stanje na našim rekama Foto: S. Djordjević

Katastrofalno stanje na našim rekama

decembar 02 2017

Obale reka u centralnoj gradskoj zoni se koliko-toliko održavaju i njihovo stanje je na zadovoljavajućem nivou, medjutim, čim napustite centralno jezgro naići ćete na užas, izjavio je za OTV direktor Vodoprivrednog društva „Erozija“ iz Niša Slobodan Marković.

On  je kazao da će „mnogo vode proteći“  dok se neko ne zauzme i ne kaže „moramo da uredimo  reke“. Prema Markovićevim rečim,  reke i njihove obale sada se nalaze na nekom 9. mestu po prioritetu.

„Već 15 godina u Nišu se govori da je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda prioritet grada, ali postrojenje još nije izgradjeno“, kazao je Marković.

On je istakao da Niš kao grad sa skoro 300.000 stanovnika ima i velike količine kanalizacionih voda tako da u Nišavi tokom leta te vode sigurno čine polovinu rečnog toka.

TEMPLEJT na srpskom800

 

Anketa o interesima za medijsko izvještavanje o društveno-odgovornim temama

U cilju dobijanja saznanja za web medije koji se bave tzv. pitanjima društvene odgovornosti kao i dobijanja sugestija za medijsku komunikaciju za aktivističke NVO organizacije koje se bave ljudskim pravima i demokratskim vrijednostima, molimo vas da popunite anketu o medijskim i tematskim preferencama. Vaši odgovori će pomoći da medijski portali UDAR iz Sarajeva i Medijski istraživački centar iz Niša dobiju sugestije kako da unaprijede svoje izvještavanje. Anketa će vam uzeti od 6 do 10 minuta vremana. Vaše odgovore izuzetno cijenimo.

Anketa >>

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim