Меѓународен карневал ПРОЧКА 2018 Прилеп

februar 19 2018

На прилепскиот карневал околу 1.000 маскирани лица во поединечни и групни маски на плоштадот „Методија Андонов Ченто“ блеснаа со своите креативни маски и автентична кореографија.

Манифестацијата „Прочка 2018“ се одржува по 17-ти пат. Оваа година, градот беше домаќин на домашни и странски гости од регионот, од Србија, Црна Гора, Хрватска, Словенија, Бугарија и Албанија.

IMG 0029

IMG 0047

IMG 0049

IMG 0064

IMG 0078

IMG 0078

IMG 0128

IMG 0130

IMG 0232

IMG 0246

IMG 0283

 IMG 0303

IMG 0315

IMG 0355

IMG 0370

IMG 0397

IMG 9584

IMG 9643

IMG 9651

IMG 9726

IMG 9734

IMG 9744IMG 9762IMG 9769IMG 9790IMG 9848

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Карневалот заврши со вечерна забава под маски со цел прогласување на најдобрите маски на кои им беа доделени парични наград и и дипломи. 

 

Репортер: Мартина Билјаровска

Фотографија: Божидар Цветкоски

TEMPLEJT na srpskom800

Povezani članci

  • Kuda ide Makedonija

    Ka “severu”, naravno, jer “severno” znači “zapad”. Ostavite kompase i busole, neċe vam pomoċi u orijentaciji, jer ne znate gde  ćete stići.

  • Oдбележани годишнините од смртта на Гоце Делчев, Пере Тошев и Јосип Броз Тито

    Денес, во ООУ „Гоце Делчев“ - Прилеп се  одбележа 115 годишнината од смртта на Гоце Делчев, со положување свежо цвеќе на споменикот на револуционерот Гоце, каде почит му оддадоа бројни делегации: од Општина Прилеп, Советот на Општината, прилепската организација на Сојуз на борци, политички партии и граѓани.

  • Визија со решетки

    Петар Јанкоски - фотограф од Фото кино клубот „Прилеп“  како претставник од СОУ „Ристе Ристески - Ричко“ - Прилеп освои второ место за најдобра арт фотографија на манифестацијата  „Образовно рандеву 2018”.

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim