Konkurs za školsko takmičenje u okviru kampanje „Evropa, to si ti“

februar 19 2017

Konkurs za školsko takmičenje namenjen svim učenicima i učenicama srednjih škola i gimnazija iz 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije u kojima se realizuje program Evropski progres biće raspisan 17. februara 2017. godine. Zainteresovani djaci će zajedno sa svojim profesorima moći da predlože projekat koji bi doprineo kvalitetnijem obrazovanju i unapredjenju uslova za rad i učenje u okviru škole. Tim koji bude imao najbolju ideju i znanje dobiće sredstva da svoj projekat sprovede u delo.

Prikupljanje prijava trajaće do 10. marta 2017, nakon čega će putem sajta Evropa to si TI biti organizovano glasanje za osam najboljih predloga, četiri iz jugoistične i četiri iz jugozapdne Srbije. Osam timova čiji projekti osvoje najvise online glasova će zatim učestvovati u  polufinalnom takmičenju u Nišu gde će se nadmetati u znanju o temama koje se tiču Evropske unije i procesa evropskih integracija, predstavljenih u aplikaciji Evropa za poneti. Finale takmičenja će biti održano u maju u Novom Pazaru, a dva tima koji pobede dobiće sredstva u vrednosti od 100.000 dinara za sprovodjenje predloženog projekta u delo.

Detaljne informacije o prijavljivanju, pravilma i glasanju, zainteresovani učenici i škole mogu da pronadju na sajtu evropatositi.rs.

Konkurs za ucenike i njihove srednje skole deo je informativno-edukativne kampanje „Evropa, to si ti“, koju finansiraju Evropska unija, Vlada Svajcarske i Vlada Republike Srbije preko razvojnog programa Evropski PROGRES. Kroz niz aktivnosti i dogadjaja u jugoistocnoj i jugozapadnoj Srbiji do juna 2017. godine, u okviru kampanje, koju sprovode Fondaciju za nove komunikacije Dokukino i Olaf&McAteer, mladi i opsta populacija imace priliku da saznaju vise o procesu evropskih integracija kao i da se informisu o mogucnostima njihovog aktivnog ucesca u samom procesu i o prilikama koje integracije omogucavaju a koje pozitivno uticu na njihov licni razvoj ali i na razvoj njihove zajednice.

Opstine obuhvacene programom Evropski PROGRES koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varos, Priboj, Prijepolje, Raska, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Zitoradja, Kursumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medvedja, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladicin Han, Presevo, Surdulica, Trgoviste, Brus, Aleksinac, Gadzin Han, Doljevac, Merosina, Svrljig, Babusnica, Bela Palanka i Knjazevac na jugoistoku zemlje.

 

Anketa o interesima za medijsko izvještavanje o društveno-odgovornim temama

U cilju dobijanja saznanja za web medije koji se bave tzv. pitanjima društvene odgovornosti kao i dobijanja sugestija za medijsku komunikaciju za aktivističke NVO organizacije koje se bave ljudskim pravima i demokratskim vrijednostima, molimo vas da popunite anketu o medijskim i tematskim preferencama. Vaši odgovori će pomoći da medijski portali UDAR iz Sarajeva i Medijski istraživački centar iz Niša dobiju sugestije kako da unaprijede svoje izvještavanje. Anketa će vam uzeti od 6 do 10 minuta vremana. Vaše odgovore izuzetno cijenimo.

Anketa >>

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim