Besplatni letovi za mlade u okviru projekta „Biću pilot“

septembar 29 2022

Aero-klub „Vazduhoplovci Niša“ poziva mlade da učestvuju u projektu „Biću pilot“ u okviru koga će zainteresovanim momcima i devojkama biti obezbeđeni besplatni letovi motornom jedrilicom kao i uvodna nastava o pozivu pilota.

Projekat „Biću pilot“ se realizuje uz podršku Ministarstva odbrane za 40 kandidata životne dobi od16-18 godina. U Aero-klubu „Vazduhoplovci Niša“ očekuju da će se polaznici, nakon obuke koju će sprovesti civilni i vojni piloti, lakše opredeljivati za poziv pilota.

Letovi motornom jedrilicom, će se odvijati na aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu ili na aerodromu Blace, u periodu od 16.10 do 20.11.2022. u zavisnosti vremenskih uslova, uslova vazdušnog saobraćaja i mogućnosti kandidata. Trajanje leta je 60 minuta, a u ovom segmentu kandidat će biti u potpunosti aktivan učesnik. Trajanje teoretske nastave je ukupno pet nastavnih časova u jednom danu, vikendom. Realizacija leta sa pripremama i analizom je takođe vikendom, stoji u saopštenju kluba.

Zainteresovani se mogu prijaviti najkasnije do 07.10.2022. putem linka – a za sve dodatne informacije mogu se obratiti putem mejla na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

Povezani članci

  • Šta je presudilo na izborima u Nišu?

    Posle lokalnih izbora u Srbiji, sve je uglavnom isto. Ali ne i za Nišlije. Kako to da je opozicija najveći uspeh postigla u tom gradu? Koji su faktori na to uticali?

  • Lokalni izbori u Nišu – nikad mirnija kampanja

    Za lokalne izbore u Nišu koji se održavaju 2. juna proglašeno je 11 izbornih lista. Većina se zove slično. Čak sedam njih u svom nazivu ima reč „Niš“, dve imenicu „snaga“, a jedna ima i reč „Rusija“ i reč „Niš“.

  • Rane ne zaceljuju, a život ide dalje

    Početak proleća među građanima Srbije budi posebne emocije, dani su sve lepši, a ljudi ipak tužni. Na 25. godišnjicu od početka bombardovanja Jugoslavije, razgovaramo sa ljudima iz Niša i Aleksinca.

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim