Fotoreporter i novinarka MIC-a nagradjeni na festivalu Interfer „Zlatna Nika“

oktobar 09 2017

Internacionalni festival reportaže Interfer završen je juče u Beogradu dodelom diploma, priznanja i statue „Zlatna Nika“, a medju nagradjenima nalaze se fotoreporter Medijskog istraživačkog centra  iz Niša Saša Djordjević i novinarka MIC-a Biljana Ljubisavljević.

Djordjeviću je pripalo treće mesto za foto reportažu pod nazivom „Život na drvetu“.

Novinarka Biljana Ljubisavljević nagradjena je diplomom za reportažu pod nazivom „Kad nema ljudi i vuk je gost“.

interfer 2

Godišnja smotra najboljih TV, novinskih, radijskih, foto i društveno-korisnih reportaža Interfer organizovana je 22. put, a na ovogodišnji konkurs stigli su radovi više od 300 autora iz naše zemlje, zemalja regiona i sveta.

Nosilac najveće nagrade, Grand prija "Zlatna Nika" 2017. je Jelena Božović, novinarka RTS-a za TV reportažu "Jeka stara pruge",

Prvo mesto u kategoriji TV reportaža osvojila je novinarka RTRS Republika Srpska Milana Majar  za reportažu "S ruba pameti".

U kategoriji novinarska reportaža, prvo mesto i statuu "Zlatna Nika" osvojila je novinarka Blica Ivana Mastilović Jasnić za reportažu "Državne starlete-sladak život srpske diplomatije", a za radio reportažu glavnu nagradu osvojila je Milena Radić za reportažu "Ljubav, ah ljubav je to",

Prvo mesto u kategoriji foto reportaža pripalo je Tomislavu Peterneku za seriju fotografija "Kad progovori život", dok je Tamara Grujić osvojila statuu za društveno-odgovornu reportažu "S Tamarom u akciji".

Žiri 22. festivala Interfer činili su pesnik i publicista Pero Zubac, filmski i televizijski reditelj Hadži Aleksandar Đurović, producentkinja RTL televizije u HrvatskojVanja Meandžija i direktorka festivala Tamara Popov.

Ovogodišnji festival Interfer održan je pod sloganom „Poslednja odbrana novinarstva“.

Povezani članci

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim